Publicerad den

Sonys nya maskiner på plats

Det var ett tag sedan vi såg några nya maskiner från Sony men nu har de äntligen då släppt två nya maskiner och de har sannerligen inte legat på latsidan. VW590ES ersätter den tidigare 570ES och har inte bara fått en kraftig prissänkning men en rejäl boost i prestanda med både högre ljusflöde och betydligt bättre skärpa. Den nya X1 processorn ihop med kontrasthöjarfunktionen gör också att HDR blir en nöjsam upplevelse om förutsättningarna är de rätta.

VW790ES ersätter den nu tre år gamla 760ES och vi har här fått ett ännu större prestandalyft. Lasern i VW790ES ger bortåt 30% mer ljus med bibehållen nivå på svärtan vilket ger ett enormt djup i bilden. Lägg därtill samma typ av förbättring i skärpa som VW590 ger så kan man enkelt förstå att det är en ny nivå av prestanda som Sony levererar. Som grädde på moset kan man därtill lägga Sonys fina bildbehandling som ger det där lugnet som har varit Sonys paradgren genom alla tider.

Båda maskinerna finns nu ISF-kalibrerade här på The Rock och finns att jämföra med maskiner från bland annat JVC och Epson.

Välkommen på en spännande guidning i projektorträsket!