Pågår just nu…

Mässlogo

I helgen är det så äntligen dags för 2017-års hemmabiomässa här i Lund. När mässan nu går av stapeln, för sjätte gången, kan man förvänta sig att få se några av de häftigaste och mest påkostade biorum som står att se på mässa. Det blir ett flertal riggar av högsta världsklass uppmonterade i riktigt stora rum(50-120m2). Till detta kommer ett av Sveriges största utbud av olika projektorer och dukar att serveras. Det kommer givetvis även att visas produkter i mer blygsamma prisklasser, så att man kan få uppleva alla olika nivåer av hemmabio och projektorer.

Vi kommer också att ha roliga tävlingar och annan underhållning så att hela familjen kan få glädje av ett besök.

 • Trollkarlen ”Trollis” kommer att finnas på mässan under lördag/söndag för att gå runt och underhålla besökarna.
 • Det kommer att finnas en D-box körstol med ratt/pedaler på en stor duk som man kan få prova.
 • Vi kommer att montera upp en riktigt stor Ninco digital bilbana och ha en tävling med fina priser.
 • Hotellets cafeteria kommer att vara öppen under hela mässan.
 • Det blir också reducerade mässpriser på en hel del produkter, samt att vissa visningsexemplar kommer att säljas av till mycket förmånliga priser för hämtning efter mässan.

Mer information om vad man kommer att kunna få se och lyssna på finns på mässans Facebooksida.

Rummen som kommer att finnas på mässan presenteras kort här under i alfabetisk ordning.

 

 • AkustikmiljöAkustikmiljö kommer att hålla till i Lobbyn och visa olika delar från sitt sortiment av akustikprodukter. På mässan kommer det också att finnas minst ett rum behandlat med produkter från Akustikmiljö.

 

 

 

 

 

 

 

 • AudiolabsDanska Audiolabs har en stor plats i Lobbyn där de kommer att ge ett smakprov på högtalare från tillverkaren Stage Accompany och andra delar av sitt sortiment av produkter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 • BulowSteensenBülow Steensen från Danmark kommer att göra en riktigt maffig biorigg i rummet Baldringe(50m2). Bilden kommer att skjutas av helt nya Nero 4 från Sim2 och det är en 4k DLP maskin av riktigt hög klass. Ljudet kommer att bestå av ett högtalarsystem från JBL med modellen 4367 i fronten och LSR708i/LSR705i som surrounder och atmoshögtalare. Det blir inte mindre än fyra stycken S1S-EX subwoofers(18″) och totalt blir det då en 7.4.4 uppsättning. Allt kommer att drivas av JBL:s egna elektronik och kalibreringssystem och fördelas ut av SDP75 processorn som bygger på Trinnov Altitude. Världsklass!

 

 

 

 

 

 • CansedaCanseda kommer att husera i rum Kävlinge(38m2) där de kommer att bjuda på ett ljudsystem från Cantons Vento-serie med 896 i fronten och 866 som center. Det blir i detta rummet också ett system med Dolby Atmos, men det blir enda rummet med Atmoshögtalare som spelar upp mot taket med studs, så för den som vill skaffa sig en uppfattning om hur det fungerar så är detta perfekta rummet. Subwoofers blir två stycken Canton SUB1500R och totalt blir det ett 5.2.4 system. Detta kommer att drivas av Integras nya toppmodell av recievers, DRX-R1. Bilden kommer att vara en Sony VPL-HW65 som kommer att skjuta mot en 2,5m bred Euroscreenduk med högkontrastväven ReAct3. Anläggningen kommer att styras av ett Control4 styrsystem. Rummet kommer att vara behandlat av ljudabsorbenter från Akustikmiljö.

 

 

 

 

 

 • EEpson Rum1pson kommer att göra tre rum i sitt stora rum Anderslöf(96m2). Epson Rum 1 blir det bild från projektorn TW6700 och den kommer att skjuta på en 230cm bred Euroscreenduk med högkontrastväven ReAct3 i ett rum med vardagsrumskänsla. Ljudet kommer här att bestå av ett 5.1-system i form av Jamo D500 och en subwoofer från Velodyne. Detta kommer att drivas av en hemmabiorecever från Marantz med modellbeteckningen SR6011.

 

 

 

 

 

 

 • Epson Rum2Epson Rum 2 kommer att ge bild med deras nya maskin TW9300 som har blivit hyllad för sin fina prestanda i klassen. Den kommer att skjuta på en 275cm bred vit duk från Euroscreen i ett mörktlagt rum. Ljudet blir en uppgradering från rum ett med Jamos större modell D600 ihop med en större modell av subwoofer från Velodyne. Detta kommer att drivas av hemmabioreceivern Marantz SR7011.

 

 

 

 

 

 

 • Epson Rum3Epson Rum 3 blir det bild av den omtalade LS10500 med laser som ljuskälla. Duken blir en 275cm bred duk med vit väv och rummet kommer att vara mörklagt. Ljudet kommer i detta rummet att bestå av ett 5.1-system från Amerikanska högtalartillverkaren Klipsch i form av deras THX-system med KL-650 i fronten. Detta mäktiga system kommer att drivas av en Marantz AV8802A tillsammans med slutsteget MM8077.

 

 

 

 

 

 

 • Fredrik NorenAkustikspecialisten Frederick Norén kommer att finnas på plats i lobbyn och ge tips på hur du förbättrar akustiken och därmed ljudupplevelsen i ditt hemmabiorum eller vardagsrum.

 

 

 

 

 

 

 

 • JenvingJenving kommer att finnas på plats i Lobbyn och visa delar av sitt stora kabelsortiment från Supra. Det blir fokus på deras elprodukter men de kommer också att presentera några helt nya produkter för första gången. Har du frågor kring kablage och tillbehör så är det hit du ska gå för att ställa dem.

 

 

 

 

 

 

 • NSHT_SonyNSHT ihop med Sony kommer att bjuda på en av mässans absoluta höjdpunkter i rum Löberöd(50m2). Bilden kommer att skjutas av Sonys 4k projektor VW550ES på en 3,5m bred SR Clearpix 4k ljudtransparent duk. (Ni läste rätt, 3,5m bred!!) Bakom duken kommer tre stycken av Procella Audios mäktiga P815 att husera. För den oinvigde är detta en modell med 15″ bas och 8″ mellanregister, så vi pratar om riktigt kraftfulla högtalare. Trots detta kommer den djupaste basen att spelas av toppmodellen V18 och balanssub blir en P18. Det blir inte mindre än 14st surround och takhögtalare. Mäktigt! Drivningen blir slutsteg från Procella och B&K och det blir en Trinnov Altitude 32 som står för fördelningen av ljudet till samtliga kanaler i en 11.2.6 uppsättning. Rummet kommer att vara behandlat av akustikprodukter från Vicoustic.

 

 

 

 

 

 • PL AudioPL Audio kommer i halva rum Alnarp(96m2) att sätta upp ett 5.1 system från Focals Sopraserie. Det blir första gången hemmabio-modellerna, sub/center, i denna serie visas i Sverige på mässa. Detta kommer att kalibreras och drivas av en Trinnov Altitude 32 processor. Ett AudioNet flerkanalsslutsteg kommer att stå för kraft och kontroll. Bilden i detta rummet kommer att bestå av helt nysläppta JVC DLA-X5500 och den kommer att skjuta på en högkontrastduk från DNP med väven 08-85. Bild och ljud av  högsta klass med andra ord!

 

 

 

 

 

 

 • ProjektorsystemProjektorsystem kommer ihop med Genelec att göra ett rum där det blir Sverigepremiär på kommande DLP-projektorn UHD60 från Optoma som beräknas landa in kring 30.000kr, vilket är mycket rimligt för att vara en ”4k” projektor. Den kommer att skjuta på en Euroscreenduk med högkontrastväven ReAct3 som är 275cm bred. Ljudet kommer ett mindre aktivt Genelecsystem att stå för ihop med en processor från AudioControl, kalibrerat med Dirac Live.

 

 

 

 

 

 

 • SeptonSepton/Septronic kommer att ha mässans största rum, Bosjökloster(120m2). I detta rum kommer de att bygga upp ett ruskigt imponerande system baserat på M&K Sound toppmodell S300 ihop med dubbla X12 subwoofers. Totalt blir det ett 7.2.4 system och det kommer att drivas av Marantz toppmodell av processor AV8802A och slutsteg kommer från Crown eller Rotel. Bilden kommer inte att gå av för hackor då det blir den helt nysläppta 4k lasermaskinen från JVC, DLA-Z1 för 360.000kr. Denna kommer att skjuta på en riktigt stor duk från Projecta. Magiskt!

 

 

 

 

 

 

 • SonySony kommer att ha ett eget rum, Klörup(38m2) där det blir Sverigepremiär på den mäktiga kortskjutande projektorn LSPX-W1S. Den kommer att skjuta mot en stor vit duk från Euroscreen. Ljudet kommer att bestå av ett mindre Procellasystem med tre stycken P5 plus två stycken P5V samt dubbla P15A subwoofers. Detta kommer att drivas med hemmabioreceivern AVR390 från Arcam och kalibreras med det förnämliga kalibreringssystemet Dirac Live. Det kommer också att finnas ett gäng större maskiner från Arcam på plats att beskåda.

 

 

 

 

 

 • SpecialelektronikYtterligare en av mässans höjdpunkter kommer Specialelektronik att stå för i rum Billeberga(50m2). Bilden kommer projiceras av Barco Residential ”Balder”, en 4K projektor med HDR som är en helt nysläppt High-end projektor som hade världspremiär på ISE i Amsterdam i februari. Projektorn kommer skjuta på en 3m bred ljudtransparent duk från DT-Screens. Bakom duken kommer tre stycken Genelec 1238CF att stå för frontkanalerna. Som Surround kommer du att få lyssna på Genelec 8351 och takhögtalare blir 8350 från samma tillverkare.
  Till detta blir det inte mindre än fyra stycken Genelec 7370A subwoofers och allt som allt blir det ett Atmos 9.4.4-system.
  Processorn som kommer att fördela ut ljudet till alla dessa högtalare blir inte mindre än Datasat RS20i och källan blir ett Kaleidesape Strato film underhållningssystem med 4K, HDR och Atmos stöd så resten av systemet kommer till sin rätta.

 

 

 

 

 • Therese Larsson LobbyKonstnären Therese Wahlgren kommer att finnas på plats i Lobbyn där hon kommer att visa delar från sitt galleri utav målade absorbenter från Akustik-teknik.  Ett trevligt inslag för den som vill förbättra sin akustik på ett stilfullt sätt.