Publicerad den

VPL-VW290ES finns nu som sällskap

Nu har vi även fått in instegsmodellen VW290ES för visning och den är nu också kalibrerad. Sedan tidigare finns redan VW590ES och VW790ES(laser). Den nya X1 processorn ihop med kontrasthöjarfunktionen gör också att HDR blir en nöjsam upplevelse på samtliga maskiner om förutsättningarna är de rätta.

VW790ES ersätter den nu tre år gamla 760ES och vi har här fått ett riktigt stort prestandalyft. Lasern i VW790ES ger bortåt 30% mer ljus med bibehållen nivå på svärtan vilket ger ett enormt djup i bilden. Lägg därtill samma typ av förbättring i skärpa som de mindre maskinerna ger så kan man enkelt förstå att det är en ny nivå av prestanda som Sony levererar. Som grädde på moset kan man därtill lägga Sonys fina bildbehandling som ger det där lugnet som har varit Sonys paradgren genom alla tider.

Samtliga maskinerna finns nu ISF-kalibrerade här på The Rock och finns att jämföra med maskiner från bland annat JVC och Epson.

Välkommen på en spännande guidning i projektorträsket!